Blog – lista wpisów

MILYEN LEGYEN AZ ORVOSI LÁBBELI? 0
MILYEN LEGYEN AZ ORVOSI LÁBBELI?

A lábbeliknek mindig jól illeszkedőnek kell lenniük, legyen szó sportcipőről vagy flip-flopról. Még inkább - az állva végzett munkához elengedhetetlen a jól illeszkedő lábbeli. Különös figyelmet kell fordítaniuk erre az egészségügyi szolgálatban dolgozóknak - orvosoknak, ápolóknak, ápolóknak vagy gyógyszerészeknek. Több vagy akár több órát is mozgásban töltenek pihenés nélkül. Ezért megfelelő lábbelivel kell felszerelniük magukat. A jól illeszkedő orvosi cipő minden bizonnyal javítja a munkakomfortot, és nem okoz kényelmetlenséget.

mindent elolvasni »
SZOKNYÁK - OSZTÁLY ÉS KÉNYELEM EGYBEN 0
SZOKNYÁK - OSZTÁLY ÉS KÉNYELEM EGYBEN

Az 1920-as évekig a női ruhatárban ritkán fordult elő nadrág. Ez a ruhadarab ugyanis korábban kizárólag a férfiak számára volt fenntartva. Manapság azonban a szoknyák gyakran megtalálhatók a női ruhatárban, és többféle szabásúak lehetnek: mini, midi vagy maxi. Bár a nadrág nem von le a nőiességből, a hölgyek egyre inkább visszatérnek régi szokásaikhoz, és a munkaruha részeként szoknyát választanak. A piacon kapható szoknyák választéka olyan széles, hogy minden nő megtalálja a számára megfelelő szabást.

mindent elolvasni »
RUHÁZAT VENDÉGLÁTÓIPARI TANULÓK SZÁMÁRA 0
RUHÁZAT VENDÉGLÁTÓIPARI TANULÓK SZÁMÁRA

Fiatalon pályát választani gyakran sok stresszt okoz. Bármelyik utat is választják azonban, minden diáknak a lehető legjobban fel kell készülnie jövőbeli feladataira. Akár leendő orvosokról vagy más egészségügyi dolgozókról, akár egyenruhásokról vagy más olyan személyekről van szó, akik a munkahelyükön speciális ruházatot fognak viselni, a lehető leghamarabb hozzá kell szokniuk. Nincs ez másképp a vendéglátó személyzet esetében sem. Ezért minden vendéglátóipari iskolai tanulónak olyan ruhadarabot kell viselnie, amely a szakmájában mindenekelőtt a tisztaságot mutatja. De vajon a vendéglátóipari iskolákban annyira szükséges a szakmai öltözék az órák alatt?

mindent elolvasni »
MINTÁS KÉSZLETEK ÉS SZAKÁCSKÖTÉNYEK 0
MINTÁS KÉSZLETEK ÉS SZAKÁCSKÖTÉNYEK

Hogy mennyire fontos az öltözködés, azt mindenkinek tudnia kell, akinek fontos a környezetében élők pozitív véleménye. Mind a mindennapi életben, mind a munkahelyen az öltözködés nagyon fontos szerepet játszik nemcsak a személyiség kifejezésében, hanem a pozitív érzelmek és asszociációk felkeltésében is. Ezért célszerű különböző, érdekes motívumokkal ellátott ruhadarabokat választani. Nincs ez másként a vendéglátóipari ruházat esetében sem. Kiváló példa erre a különböző színű mintákkal ellátott dekoratív szakácskészletek és kötények. Hol lehet őket sikeresen használni?

mindent elolvasni »
Milyen anyagokból készüljenek az orvosi ruhák? 0
Milyen anyagokból készüljenek az orvosi ruhák?

 

Az orvosi ruházat a ruházat egy nagyon speciális kategóriája. Végül is az ebben az iparágban dolgozók számára tervezett kötényeknek, blúzoknak vagy kabátoknak meg kell felelniük az egészségügyi előírásoknak. Először is, az ilyen jellegű ruházati elemeknek segíteniük kell a steril körülmények fenntartásában - kórházakban vagy orvosi laboratóriumokban a higiénia elengedhetetlen. De ne feledkezzen meg a betegeket segítő személyzet kényelméről sem. Előfordul, hogy az orvosok és az ápolók akár egy tucat órát is szolgálatban vannak. Ebben az esetben rendkívül fontos a maximális védelem és a megfelelő kényelem biztosítása. Nem nehéz kitalálni, hogy ilyen nehéz körülmények között csak a legjobb megoldásokat választják. A mai bejegyzésben az orvosi ruházat készítéséhez használt szöveteket vesszük szemügyre. Melyek alkalmasak kórházakban és kezelőközpontokban való használatra?

mindent elolvasni »
Hogyan kell öltözködnie egy szakácsnak? 0
Hogyan kell öltözködnie egy szakácsnak?

 

A szakács szakma felelősségteljes és rendkívül igényes munka. A látszattal ellentétben ez nem egy könnyű kenyér: több órás, álló helyzetben végzett munka, amely jelentős állóképességet és fizikai erőt igényel. A páratartalomban és magas hőmérsékleten töltött több óra sem könnyíti meg a konyhai dolgozók dolgát. Ebben a szakmában az olyan fárasztó feladatokat, mint a zöldségek aprítása vagy a hús szeletelése, gyakran gépi úton végzik. Természetesen a legrosszabb feladatok a konyhai kisegítők vállára hárulnak, de ez nem jelenti azt, hogy a szakács csak áll a serpenyő vagy az edény felett. Szükséges a munkaállomások közötti futás, valamint a nehéz edények és készülékek cipelése is. Az ilyen igényes környezetben végzett munka megköveteli az egészségügyi és biztonsági szabályok szigorú betartását és az abszolút higiéniát. Emiatt a konyhai dolgozóknak megfelelő, speciális követelményeknek megfelelő ruházatot kell viselniük. Milyen ruházati elemeket kell viselnie egy profi szakácsnak? A választ ebben a bejegyzésben találod meg.

mindent elolvasni »
Miből áll össze egy teljes orvosi egyenruha? 0
Miből áll össze egy teljes orvosi egyenruha?

 

A kórházak és az egészségügyi intézmények sajátos, gyakran szigorú szabályokkal rendelkeznek. Ennek alapja a higiénia és a sterilitás lehető legmagasabb szinten történő fenntartása. Ezért szinte minden munkavállalónak teljes orvosi ruházatot kell viselnie. Szerencsére ezek nem kényelmetlen, a testet szorosan takaró overálok, hanem az orvosok és ápolók kényelmét szolgáló modern ruhák. Milyen elemek alkotják az orvosi egyenruhát, és hogyan kell kiválasztani őket?

mindent elolvasni »
Milyen lábbeli megfelelő a kórházban? 0
Milyen lábbeli megfelelő a kórházban?

Blogunkon már elég sokat írtunk az orvosok és ápolók ruházatáról. A mindenféle kötények, köpenyek és orvosi blúzok végül is a kórházi divat alapdarabjai. Ezek olyan praktikus ruhadarabok, amelyek nemcsak megkülönböztetik az egészségügyi személyzetet a betegektől, hanem megfelelő kényelmet, mozgásszabadságot és védelmet is biztosítanak számukra. Meg kell azonban jegyezni, hogy az ügyeletes orvosok vagy ápolók kényelme szempontjából ugyanilyen fontos a megfelelő cipő. Milyen lábbelit válasszon, ha kórházban szeretne dolgozni?

mindent elolvasni »
Mit vegyek fel a kórházi elhelyezés során? 0
Mit vegyek fel a kórházi elhelyezés során?

Az orvosi tanulmányok kemény dió. Akár orvosnak, fizioterapeutának, szülésznőnek vagy ápolónak készülsz, a megszerzendő tudás mennyisége óriási. A vizsgák rendkívül nehezek, és a képzési folyamat sokkal tovább tart, mint a legtöbb más tanfolyam esetében. A tanulmányok kezdeti időszakát főként a tanulással és a vizsgák letételével töltik. Szerencsére az első év után a kívánt szünet a szakmai gyakorlatok formájában érkezik. Ezzel együtt szükségessé válik az orvosi ruházat megvásárlása.

mindent elolvasni »
Speciális ruházatot használó foglalkozások 0
Speciális ruházatot használó foglalkozások

A ruházat évezredek óta a megkülönböztetés egyik módja. A plebs és a legszegényebbek másképp öltözködtek, az arisztokrácia és a társadalom leggazdagabb rétegei másképp. A kereskedők és kézművesek is másképp választották ki ruháikat. Az egyenruha több száz éve a norma, főként a hatóságok szolgálatával kapcsolatos szakmák képviselői számára. Természetesen a speciális ruházat sorsa másképp alakult. Bár például az orvosok már az ókori Görögországban is meghatározott módon öltözködtek, a hadseregben csak a 16. században vezették be az egyenruhát. Ma az egyenruhák és az egyenruhák elsősorban a hadsereghez, a rendőrséghez, a tűzoltósághoz vagy az egészségügyhöz kapcsolódnak. Kiderült azonban, hogy több olyan szakma van, amely különleges ruházatot használ, mint gondolnánk. Nézzünk meg néhányat közülük.

mindent elolvasni »
Szakácsruházat - mit kell tudni róla? 0
Szakácsruházat - mit kell tudni róla?

Amikor a szakács szakmát elképzeljük, meglehetősen távol állunk attól, hogy egy olyan emberre gondoljunk, aki tréningnadrágban vagy melegítőben készít kiváló ételeket. Az ilyen viselkedést az olyan mesterek, mint Gordon Ramsay, minden bizonnyal elítélnék, és szakszerűtlennek tartanák. A szakácsnak ügyelnie kell a jó megjelenésére, de a kényelemre és a biztonságra is összpontosítania kell. Ezért találták fel a szakácsruházatot.

mindent elolvasni »
fel
Shop is in view mode
Teljes oldalas verzió megjelenítése
Sklep internetowy Shoper Premium